Sinds 1741

Over ons

Een van de oudste cafés boven Zwolle is Café De Herberg aan de Brugstraat in Ommen. De zaak bestaat al sinds 1741. Aanvankelijk heette het bedrijf Café Grootenhuis, naar de familie die er bijna twee eeuwen lang een bestaan had. Na Grootenhuis werd in 1952 de naam veranderd in café Siero waarna in 1972 het café werd omgedoopt tot de huidige naam “de Herberg”. 

Veel van de vaste bezoekers zullen dat niet weten. Zij zullen meer bekend zijn met namen als Miriam, Nynke, Chantal, Janet, Kees, Nina en Monique. De namen van de vaste barmedewerkers die tegenwoordig achter de toog staan. Toch herinnert er nogal wat aan de oude geschiedenis van de zaak, zoals de eeuwenoude stenen boogjes die nog steeds zijn te zien in de voorgevel. Ooit werden de boogjes bedreigd. Lang geleden (1913) woedde er een brand in het café. Het vuur heeft het café echter niet kunnen verwoesten. 

Waar in vroeger jaren de tonen van luit, harmonica en trekzak klonken, is in de huidige tijd veel rockmuziek te horen. Eigenaar Hans van Lingen zegt dat in de huidige tijd vooral de liefde voor muziek De Herberg typeert. En dan vooral pop & rockmuziek. Niet van de minste bands en artiesten: Dilana Smith, Anneke van Giersbergen, Anouk, Mattanja Joy Bradley en Bert Heerink. Vaak is het café het podium voor goede(tribute) bands. Als er zo’n act is geprogrammeerd, dan is De Herberg afgeladen. 

En dan hebben het café en het vaste publiek nog iets met Formule 1. Al sinds de racerij van Jos Verstappen –halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw-  hangt er een groot scherm in het café waarop de verrichtingen van deze autocoureur live te volgen waren. De zaak is ook nu nog bij deze gelegenheden afgeladen. Jos’ zoon Max Verstappen lijkt het succes van zijn vader meer dan te evenaren. Formule 1 en De Herberg zijn in Ommen niet meer van elkaar weg te denken. Overigens is een goede wedstrijd voetbal er ook regelmatig te zien (fox sport).

Dat weten de inwoners van Ommen, dat weten veel toeristen die er vaak komen. Veel toeristen die twee weken in Overijssel zijn, zijn meteen twee weken stamgast in De Herberg. De vaste gasten uit Ommen weten dat en hebben de tijdelijke stamgasten omarmd
Ook kun  je in ons café terecht voor een lekker potje biljarten of darten.

Nieuws: 

In 2021 is het naastgelegen pand (voormalige chinees) aangekocht voor een uitbreiding van het café. Medio september 2022 zal deze bij het café aangetrokken worden en kan deze ruimte gebruikt worden voor (besloten) feesten en partijen. Ook zullen hier de live optredens plaats gaan vinden. De nieuwe zaal zal een capaciteit hebben van ca. 250 personen voor live optredens en ca. 150 personen voor feesten en partijen. De zaal is ook op te splitsen in kleinere ruimtes voor de intiemere feestjes en partijen.

volg ons

Social

je hoeft niets te missen

Copyright © 2019  Café De Herberg Ommen

Powered by : ONZE GASTEN

Scroll to Top