Alle evenementen staan hieronder
za. 07-10-23

White Child (Classic rock show)

De Ommer Classic rock show “White Child” is weer op toer!!

9 jaar geleden speelde White Child voor het eerst op het kerkplein voor ons café in Ommen als gelegenheidsbandje op een benefiet.

De intentie was om het bij dat ene optreden te laten maar het gevoel op het podium was goed en dus volgden er al gauw meer optredens.

Deze fantastische Ommense band speelde al menig malen het Kerkplein en de Herberg plat!
White Child speelt een zeer breed maar ook verrassend repertoire rock klassiekers.
Liefhebbers van Deep Purple, Rainbow, Journey en andere klassieke bands als The Free en Uriah Heep kunnen hun hart ophalen.
Zang: Dennis VK
Gitaar: Robert Bouwhuis
Gitaar: Wilco Lindeboom
Bas: Jan Colijn
Drum: Jan Habers
Toetsen: Dirk v/d Plas

GRATIS ENTREE!!!

Bekijk omschrijving
za. 21-10-23

Mr Punch plays Marillion (40th Script for a jester's tear)

Mr Punch komt weer naar de HMH!

 

Deze show zal in het teken staan van het 40 jarig jubileum van Script for a jester’s tear.

V.V.K. € 11,-

Deur € 15,-

 

 

 

 

Bekijk omschrijving
zo. 29-10-23

Dicht- en muziekmiddag (Ria Westerhuis)

Voor de derde keer presenteert Hans van Lingen van de Herberg in Ommen in samenwerking met dichter Ria Westerhuis een dicht-en muziekmiddag! Aanvang 14.30, inloop 14.00uur

Naast het open podium zijn er optredens van :

Moorland dit trio is gespecialiseerd in Americana, een speelse mix van folk, country, gospel en blues met soms een jazzy twist. Zij speelt covers ( o.a. van Tom Waits) met smoel en eigen werk, veelal in het Engels maar soms ook in haar moerstaal.

Jan Bulsink, In ruim vijftig jaar schreef hij onder meer vijf musicals, enkele TV-scenario’s, theaterstukken en talloze liedjes. Hij  publiceerde hij in 2019 zijn eerste poëzie bundel: ‘De keuze voor zonwering en in 2022 volgde “de ijsheilige. Hij treedt op door het hele land en organiseert in Amersfoort dichtevenementen.

Deze middag verwelkomen we ook Maxine Overweel, ze is sinds oktober 2021 stadsdichter van Ommen. Ook zij zal een aantal gedichten voordragen.

Vanzelfsprekend is er weer een open podium! Wil je ook een keer wat voordragen, een liedje zingen of wat nieuws proberen, geef je dan op via westeriah@gmail.com

De presentatie is in handen van Ria Westerhuis. Ook zij draagt deze middag voor uit eigen werk.

adres : HMH naast café de Herberg, Brugstraat 27 in Ommen

 

 

Bekijk omschrijving
za. 04-11-23

The Damned Few

In een rokerige oefenruimte onder de rook van Zwolle wordt groovende, riff-based rock ’n roll versmolten met blues en de powervocals van zangeres Dion Legebeke. Het resultaat is het unieke geluid van The Damned Few. Denk aan The Pretty Reckless, Rival Sons, Wolfmother, The Who, Led Zeppelin en Black Sabbath.

Met twee goed ontvangen EP’s, support shows voor o.a. Skunk Anansie en een plek op Booster Festival op zak is de band op dit moment onder leiding van Guido Aalbers bezig met het opnemen van hun debuut album. De eerste single ‘Til Death Do Us Part’ presenteert The Damned Few in een nieuwe line up: Dion Legebeke (vocals), Michiel Jansen (gitaar), Jeroen Hobert (drums) en Jaap Schrijver (basgitaar). 

GRATIS ENTREE!

Bekijk omschrijving
za. 11-11-23

The Black Fall & Vault (progressieve rock)

Deze avond staat in het teken van progressieve rock!
En dat doen we met 2 hele gave bands: The Black Fall en
Vault!
Ze hebben eerder in de Herberg gespeeld en we wouden ze graag nog een keer terug, bij deze!!

Bekijk omschrijving
za. 25-11-23

Taken by Force (Metal festival )

Old school metal fest met:

-Attila

-Together

-Turbo

-The Deep

-Gilgames

-Stash

-Kev Riddles’ Baphomet

Zaal open om 15:30 uur

1e band om 16:00 uur

 

VVK € 22.50

Deur € 25.00

Bekijk omschrijving
zo. 03-12-23

The Shannons (country/folk)

Een country/folkband met een unieke sound. Ben je gek op country, folk, Americana of Ierse meezingers? Boek of bezoek dan The Shannons en je komt helemaal aan je trekken. Met muziek van o.a. Dolly Parton, The Steeldrivers, Dropkick Murphy’s, Johnny Cash, Mumford & Sons en Janis Joplin en nog vele anderen. Daarnaast spelen The Shannons hun eigen werk, dat precies binnen dit genre valt. Noel en Lynn Shannon hebben samen jarenlange ervaring in het maken van onder andere folk muziek.
Toevallig zijn ze beiden al vanaf hun kindertijd liefhebbers van countrymuziek. Het was dan ook al lange tijd een grote wens om een band te vormen rond countrymuziek en hun andere muzikale favoriet, folk.
Met Lynn haar (country) stem was het een logische stap om deze wens uit te laten komen.

Sinds 2022 voegde Paddy Ryan zich zo af en toe bij de band (ex- “Seven Drunken Nights”) De 3 hadden een goede muzikale klik en de banjo virtuoos is nu een vaste waarde in de band.

Marijke Ras op viool maakt de band compleet. Met haar enthousiaste spel zorgt ze precies voor de aanvulling die de band nodig heeft.

Noel Shannon (IRL);   Zang, gitaar, mandoline
Lynn Shannon (NL);    Zang, gitaar, mandoline
Paddy Ryan (IRL);       Zang, banjo, elektrische gitaar.
Marijke Ras (NL);         Viool

Bekijk omschrijving