Alle evenementen staan hieronder
za. 20-05-23

Kisjeskearls + Poelepetaten (ode aan Normaal)

Kisjeskearls = Achterhoekse vertaling voor marskramers, die van deur tot deur trokken om hun spulletjes te verkopen en verhalen te vertellen… Nu zijn er Kisjeskearls, die van podium tot podium trekken om de muziek van hun helden, de legendarische boerenrockgroep NORMAAL, te laten horen.
Kisjeskearls  weten op treffende wijze de sound en de energie uit de 40-jarige historie van NORMAAL neer te zetten. Niet door alleen de hits te spelen, maar met name door het betere onbekendere (!) werk  van NORMAAL.

De in 2012 opgerichte band speelt zo’n 45 keer per jaar van café tot zaal tot feesttent en heeft tot nu toe reeds op een groot aantal mooie evenementen in het land mogen staan, waaronder al 5 keer Høkersweekend,4 keer Høken in Toldiek, Boerenrock festival, onthulling standbeeld Normaal in Hummelo, voorprogramma’s Mooi Wark en  Bὅkkers en Old Ni-js, Jullianagebouw ’t Woold, Abe Lenstra stadion Heerenveen, RTV Oost enz, enz..
Ook spelen er af en toe oud Normaal muzikanten met de band mee waaronder Willem Terhorst, Paul Kemper, Jan Willem Tolkamp, Alan Cascoigne en Hendrik Haverkamp.

Een avond met Kisjeskearls is een avond olderwets

  Høken, Brekken en Angoan…

Als voorprogramma hebben we de Poelepetaten!

Een bak energie en show borrelt los uit het oosten van het land met de pens vol power en een goeie zin. De Poelepetaten zijn een oersound dreunend door elk stukje lichaam.
Als coverband met nummers van o.a. Normaal, Jovink en Bökkers speelt de band alle bekende hits zoals ‘Brommers Kieken, Oerend Hard, Svetlana en Deurdonderen’! De decibellen vliegen je om de oren!
De mannen van de Poelepetaten willen maar één ding en dat is het maken van één groot feest!

 

(Aan de deur € 15,-)

Bekijk omschrijving
za. 10-06-23

Pearl Jam (by Hovius)

Pearl Jam is een Amerikaanse rockband uit Seattle, opgericht in 1990. In die tijd werd de muziek van de band als ‘grunge’ bestempeld, zoals ook andere bands uit Seattle als Nirvana, Alice in Chains en Soundgarden aan grunge werden gekoppeld. Later werd Pearl Jam steeds vaker geassocieerd met classic rock, alternatieve rock en mainstream rock. Vijf albums van de band bereikten de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard 200. Geschat wordt dat Pearl Jam wereldwijd meer dan 60 miljoen albums heeft verkocht. Hiermee behoort Pearl Jam tot de bestverkopende rockbands ter wereld allertijden. Pearl Jam is de best verkopende rockband die na 1990 is opgericht. Andere goed verkopende bands in deze lijst zijn Nirvana, Coldplay, Linkin Park en Oasis. De band werd vooral bekend door de eerste drie albums. Ten (1991) (dat meer dan dertien miljoen keer in de Verenigde Staten werd verkocht) bevat nummers als “Alive”, “Jeremy”, “Even Flow” en “Black”. Het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone schreef hierover: “Ze zullen nooit meer zo’n grote plaat maken. Geen enkele rockband zal dat doen”.[1] Het tweede album Vs. (1993) was destijds het snelstverkopende album in de Verenigde Staten met een miljoen verkopen binnen de eerste week, zeven miljoen verkopen in totaal en vijf weken bovenaan de charts, met daarop nummers als “Daughter”, “Go”, “Animal” en “Dissident”. De bekendste nummers van het derde album Vitalogy (1994) (op dat moment, op Vs. na, het snelst verkopende album in de Amerikaanse geschiedenis) zijn “Spin the Black Circle”, “Corduroy”, “Better Man” en “Immortality”.

Marco Hovius (bekend van 16Down, Prodigal Sons) bracht drie albums uit met rock, speelde met eigen werk menig maal in alle grote zalen en op alle grote festivals (Lowlands, ParkPop,Zwarte Cross) in Nederland en Belgie. Incidenteel brengt hij werk van muzikale grootheden. Met werk van Radiohead speelde hij voor uitverkochte zalen (MarlBoro Flashback Tours) en in een bezeten driemansformatie speelt hij vol overgave werk van Jimi Hendrix. Hovius brengt sinds 2015 met een speciale formatie het repertoire van PearlJam weergaloos ten gehore. Wil jij met deze band helemaal los gaan op live muziek van Pearl Jam? You’d better BE there!!!

Marco Hovius lead vocals/ guitar (16Down)
Wilco Lindeboom guitar
Bram Knol drums
Reindert Kragt bass

(Deur: € 10,00)

Bekijk omschrijving
za. 24-06-23

Goud van oud (voor Good Hope)

Oude tijden herleven in de Herberg!

Deel 6 van goud van oud vind plaats op 24 juni in de Herberg en HMH! (XL editie)

 

Wie kent de namen nog: De Gildekelder, De favoriet, Tropical, De Tronk, Route 66, De Big Bull, De Stapperij, Down Town… enz!

Op deze avond zullen veel oud bar medewerkers en oud DJ’s van de ommer horeca uit oude tijden hun kunsten weer vertonen.

 

De avond staat in het teken van stichting Good Hope, per consumptie zal € 0.60 naar het goede doel gaan!

Aanvang 20:00 uur!

Gratis entree!!

Bekijk omschrijving
za. 07-10-23

White Child (Classic rock show)

De Ommer Classic rock show “White Child” is weer op toer!!

9 jaar geleden speelde White Child voor het eerst op het kerkplein voor ons café in Ommen als gelegenheidsbandje op een benefiet.

De intentie was om het bij dat ene optreden te laten maar het gevoel op het podium was goed en dus volgden er al gauw meer optredens.

Deze fantastische Ommense band speelde al menig malen het Kerkplein en de Herberg plat!
White Child speelt een zeer breed maar ook verrassend repertoire rock klassiekers.
Liefhebbers van Deep Purple, Rainbow, Journey en andere klassieke bands als The Free en Uriah Heep kunnen hun hart ophalen.
Zang: Dennis VK
Gitaar: Robert Bouwhuis
Gitaar: Wilco Lindeboom
Bas: Ronald Oosterkamp
Drum: Jan Habers

GRATIS ENTREE!!!

Bekijk omschrijving
za. 11-11-23

The Black Fall & Vault (progressieve rock)

Deze avond staat in het teken van progressieve rock!
En dat doen we met 2 hele gave bands: The Black Fall en
Vault!
Ze hebben eerder in de Herberg gespeeld en we wouden ze graag nog een keer terug, bij deze!!

Bekijk omschrijving
za. 25-11-23

Taken by Force ((Metal fest))

Old school metal fest met:

-Attila

-Together

-Turbo

-The Deep

-Gilgames

-Stash

-Kev Riddles’ Baphomet

Zaal open om 15:30 uur

1e band om 16:00 uur

 

VVK € 22.50

Deur € 25.00

Bekijk omschrijving